Autodesk Maya

Autodesk Maya 2017

3D-Modellen-bewerker voor professionals

VOOR

  • Fijne tutorials
  • Ontzettend uitgebreid

TEGEN

  • Tergend langzame installatie

Goed
7

Autodesk Maya is een programma voor het maken van 3D-modellen. Net als Blender ondersteunt deze software de populaire Python programmeertaal (veel gebruikt bij 3D-modellering) en heeft het behulpzame tutorials (filmpjes) voor je in petto.

De hoofdfuncties in Autodesk Maya zijn modellering, 3-dimensionale verftechnieken (keuze uit meer dan 500 kwasten waarmee je op modellen verft) en animatie. Ook maak je met de software speciale effecten en render je het geheel (ofwel sla je de modellen en bijbehorende bewegingen / effecten op). Veel film- en animatiestudios maken gebruik van de applicatie: Autodesk Maya is bijvoorbeeld stevig toegepast bij het maken van James Cameron's Sci-fi film Avatar.

Met Autodesk Maya maken professionals de meest indrukwekkende producten, maar het is ook thuis te gebruiken. Je instrumenten (lichteffecten, animaties, polygonen) haal je uit heldere menu's, met prima indeling in tabbladen. Het gebruik van de software vergt wat oefening maar gelukkig zijn er goede weblessen te vinden op de website van Autodesk. Neem hiervoor een kijkje onder het tabblad Extra's bij deze recensie. Ook in de applicatie zelf krijg je geregeld tips te zien, in filmpjes van 1 minuut.

Met Autodesk Maya zul je niet à la minute blauwe ruimte-indianen de digitale wereld insturen. Een paar stevige tutorials zijn daarom aangeraden, want wat je daarvoor terugkrijgt is indrukwekkend. Niet alleen het maken van 3D-modellen maar ook het toevoegen van beweging is mogelijk met de veelzijdige software.

Meeste downloads Grafisch & Ontwerp voor Mac

Meer
Autodesk Maya

Download

Autodesk Maya 2017

Beoordelingen about Autodesk Maya